понеделник, 16 август 2010 г.

Една мисъл, много чувства

Спомням си, че като бях в гимназията течеше една обява, чрез която търсеха "майки" за SOS Детски Селища. Още си спомням ужаса в очите на майка ми и баба ми, когато казах, че бих искала да стана една такава майка.

Мисля, че едва сега напълно осъзнавам какво точно е стояло зад това мое изказване, а именно, че чувствам себе си способна да обичам чужди деца като свои. Че чувствам себе си способна да се грижа за тях. Че чувствам в себе си желанието да създам дом и семейство за тези деца, и да заспивам с мисълта, че поне те няма да спят по железните кревати със скъсаните одеала, да носят дрехите трета употреба, да получават подаръци от дарения само по Коледа и то ако имат късмет, и да живеят, развиват се и се изграждат като личности с нула внимание и ласка...

Затова, когато чуя, че някой е осиновил дете, или ще осиновява дете, или мечтае да осинови дете, аз го разбирам. Усещам този човек да е настроен на една от моите честоти... Такъв един човек, една прекрасна майка на едно осиновено и едно родно дете, е Лорен. Разбирам и подкрепям нейната мисия. И се възхищавам на силата й.

Имам много да науча от нея. Ето нейната история.

1 коментар: