сряда, 29 декември 2010 г.

Коледа

Тази година направихме първа крачка към мечтаната за мене Коледа. А именно - почивка някъде, въпреки че е семеен и домашен празник.

Искам да избягам от лудницата с безумните подаръци, от които никой няма нужда. Искам да избягам и от стоенете в кухнята по цял ден, за да приготвям нечетен брой постни ястия за Бъдни вечер, и безброй непостни за следващия ден. Искам фокусът на Коледа да бъде семейството ни. Искам да правим неща заедно, които ще запомним за дълго.

Ще кажете, че съм се побъркала. Може би. Но когато целия свят празнува Коледа със голямото си семейство - ние сме сами. Ние четиримата. И скайп и телефон не са ми достатъчни, за да се почувствам, че съм с нашите роднини и близки. Ни най-малко. Като прекъснем връзката, отново остава онази празнота в сърцето. Че не мога да видя децата щастливи да играят с братовчеди, че лели, чичовци, баби и дядовци не могат да ги глезят и дундуркат по коленете си, че ние не вдигаме наздравици и приказваме един през друг с хората, които най-много обичаме.

Нашата Коледа тази година беше снежна приказка. Децата се радваха на снега и пързалките, а ние се радвахме на тях. И макар сега Дени да е с температура, аз съм щастлива, че имахме два дни, в които бяхме заедно и ни беше весело.













2 коментара:

  1. FUN!! Cold, but fun! What great pictures. They are so very sweet! The video is adorable!!

    ОтговорИзтриване
  2. Zdravei Mihaela! Prekarah s vas okolo chas dnes v tvoja blog. Beshe mi mnogo prijatno i interesno. Smjah se mnogo i sachuvstvah sashto. Ne znaeh che si takav talant. Moze bi shte napishesh kniga njakoi den?

    Sardechni pozdravi ot Sever!

    Lidka

    ОтговорИзтриване