петък, 16 септември 2011 г.

Пълна лудница

Ради вече ходи на училище от цели 3 седмици, а аз все още не мога да вляза в ритъм на ставане, оправяне за работа, приготвяне на закуска, обяд за Ради за училище, ходене на йога, работа, готвене, пране, чистене, помощ с домашни, учене на думи за тест в училище, и игра с децата. За гладене да не говорим. Нещо все се чувствам, че жонглирам със 100 неща и в много случаи се виждам как ги изпускам и се строполявам на пода от изтощение. Психическо най-вече. Всичко гореизброено жужи в главата ми безпир, и ако се добави нвщо допълнително рискувам да ми изгорят бушоните.

Това счетох че е нужно да споделя не толкова за да получа потупване по рамото, а за да оправдая някои от снимките, които следват. В които в общи линии всеки си прави каквото си иска и сякаш отсъства присъствието на здравомислещ родител.


Ради тренира всевъзможни позиции, от челни стойки, през премятане по дивана, до балансиране на два крака между стените на коридора. Дени също се опита, но поради размер не се получи.
Photobucket


Ради има да чете по 200 минути на месец, и понастоящем това се оказва не особено привлекателна задача, на фона на колелета, кънки, топки, коли с дистанционно, тенис и други. Почти сигурна съм, че ако учителката на Ради има честта да види тази снимка ще се възмути на родителските ми подходи. Може би и не само тя. Но аз само мога да вдигна рамене и да си взема фотоапарата и да уточня, че това далеч не е практика в нашата къща, по-скоро Ради получи импулс за четене докато караше кънки и аз не можах да му откажа.
Photobucket


Ето обаче една сравнително типична вечерна разходка. Започва с Дени на колелото и Ради с кънките, а по средата се получава ето така:
Photobucket

Photobucket


Много моля да не изпадате в изумление, Ради няма никакви уклони към женски дрехи и обувки. Просто има леки уклони да се прави на маймуна и да обича да привлича хорското внимание при всеки сгоден случай. Най-вече нашето.
Photobucket


Що се отнася до Дени, докато сме в трепетно очакване да започне да играе с кукли и сервизчета за хранене, тя предпочита да играе в колата на баща си. Ако я оставиш вътре, може да прескача седалките отпред назад и отзад напред, да кара колата и да натиска копчетата на радиото около час.
Photobucket


Това не я прави по-малко момиченце обаче. Обича да ходи по магазините и да преглежда дрехите по закачалките, да се гледа в огледалото и да се върти напред-назад.
Photobucket

Photobucket


В сферата на постиженията, мога да я похваля с факта, че от известно време се качва и се пуска по пързалката, сама и без инструкции, и въобще много харесва да играе на площадката, особено ако има деца.
Photobucket


Аз изпускам топките една по една. Лека нощ.

2 коментара:

  1. Your post sounds a lot like what goes on in my house right now. A little bit of chaos but it's all good. I love all the pictures of the kids. Denise is so beautiful and I love to see her in the park climbing on the jungle gym. She is amazing!

    ОтговорИзтриване
  2. I love the photos. Your children are gorgeous!! I love Denise's huge smile as she is riding with her brother. Too cute!!!

    ОтговорИзтриване