четвъртък, 28 април 2011 г.

Уроци на живота

Днешният урок е за това как да не си правим сметки без кръчмар. Как да престанем да си вярваме, че можем да си направим план, макар и елементарен, който да се случи точно. Точка по точка.

Представете си например следната случка - Великден е, и Вие от седмица и нещо преди това кроите планове за това как ще облечете децата в съвпадащи цветове, как ще ги снимате на двора, и как веднага ще публикувате снимки за радост на малки и големи.

С тази страхотна идея в главата Вие се втурвате да пазарувате пролетни дрехи на децата, решавате, че искате да ги облечете в бяло. Като по чудо намирате всичко, което Ви трябва в рамките на един откраднат следобед. Весела и щастлива се прибирате вкъщи и се залавяте на направите диадемата на малкото дете, която да завърши белия тоалет. Диадемата се получава сполучлива, според Вас, и Вие щастлива очаквате неделния ден, за да направите снимки.

В неделя обаче, единствено Вие сте настроена за снимки. Правите хаотични снимки на двамата, но непрестанно нещо некрасиво Ви играве ролята на фон. Намирате място, което Ви харесва за фон, дървената ограда, и моментално си представяте чудната снимка на двамата до оградата, в белите дрехи, гледащи в обектива и усмихнати. Синът Ви обаче, си върти очите от досада през цялото време, а малкото Ви дете непрестанно излиза от кадър. Или диадемата (която му е малко широка) му пада над очите и му прави ушите щръкнали.

Photobucket


В крайна сметка след десетки изщракани снимки, най-сполучливите се оказват ето тези:

Photobucket

Photobucket


В това време, батерията на апарата Ви подсказва, че скоро ще сдаде багажа, и Вие се втурвате да направите колкото можете повече снимки. Снимките, на които успявате да хванете дъщеря си на фокус, са тези, на които роклята вече е изцапана с шоколад.

Photobucket

Толкова за мечтаната Великденска фотосесия.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Прибирате се вътре и полудоволна искате да сложите батерията на апарата да се зареди, за да може да свалите снимките и да ги споделите със света. Е, това разбира се не е по силите Ви - зарядното е изчезнало безследно и се появява дни по-късно, когато вече никой не е настроен на Великденска вълна.

Но Вие се усмихвате, защото животът е хубав!

1 коментар: