събота, 22 януари 2011 г.

Електронни и други устройства

Имало едно време два мобилни телефони, които можехме да си ползваме както и когато поискаме. Но това време свърши.

Сега, в момента, в който пипнеш телефона, Дениз пристига и го иска. И се тръшка и пищи, докато не го получи. И понеже ние все още сме в захлас от факта, че си се тръшка много хубавко, като по учебник, и съвсем подходящо за нейната възраст, само седим и й се радваме и като се потръшка малко й даваме каквото поиска.

Ще я отучваме от тези навици после. Евентуално.

Та за телефоните ми беше думата. Преди да й дадем телефона, ние като съвестни родители изключваме антената, първо за да не се облъчва с разни незнам-какви-бяха лъчи, а и за да не избира произволни номера на хора от телефонните ни указатели. Обаче малкото чудо щрака по копчетата, включва по случайност антената и понякога си звъни. Последно звъня на 911, а преди това на Ицо УНСС, който се намира в България, и при когото в този момент беше късно през нощта.

В такъв случай, ние като съвестни родители, вземаме телефона и му заключваме клавиатурата. Дени го взима, щрака по копчетата в продължение на 2-3 секунди и ни го връчва обратно да го ремонтираме. И ние... го ремонтирваме. Отклчючваме й клавиатурата и я наблюдаваме какви ги върши.

Понякога, иска да играе на играта с топчето. Играта започваш с 3 живота, и когато ги загубиш, играта свършва. Дени "играе" и като загуби животите (нещо, което става сравнително бързо) ни връчва телефона да й започнем нова игра. С нови 3 живота. Не е ли готино? Скъсва ми нервите, и в същото време се пукам по шевовете от гордост!



Имало едно време и един фотоапарат, с който правех снимки и филмчета, когато и както си поисках. Но и това време свърши.

Сега, само като пипна апарата, Дениз пристига и го иска. Какво се случва? Погледни по-горе втори абзац.

Взима апарата, а ние като съвестни родители го изключваме, за да не хабят батериите. Тя обаче го върти в ръце 2-3 секунди и ни го връчва да го ремонтираме. Защото какво забавление е да гледаш черен екран на апарат, като можеш да гледаш предаване на живо и да натискаш всички копчета подред и да разместиш и малкото въведени настройки. Но ние отново го ремонтирваме.

Както казах, ще я вкарваме в пътя. Евентуално. А междувременно, ако ни звъните и ви дава гласова поща, то е защото Дени и Ради играят на играта с топчето. А и снимките и филмчетата стават все по-трудни за снимане. Просто казвам.

1 коментар: