сряда, 21 март 2012 г.

Дълга и широка

Седнах тази сутрин да сортирам малко снимки и осъзнах, че в десетината дни, в които не съм докладвала тук, са се случили неща.

Например, дошла е пролетта. С ята гъски в небето, пристигащи отнякъде и отлитащи нанякъде другаде, с гъсти теменужки в задния двор, с напъпили и почти разлистени клони, с чуруликащи в дърветата птички, с приказни залези...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


...с деца, които искат да са навън постоянно. Дени вчера още със събуждането искаше да излиза. Слезе долу по пижама и с рошава коса, с босите крачета дойде при мен и с вдигнати рамене декларира:
- Апи, нямъм!
- Чорапи нямаш??
- Ъ-хъм!
- Донеси едни чорапи да ти обуя.

При което тя донесе отнякъде едни чорапи. След като ги обухме си донесе обувките и якето и каза:
- Айде!
- Какво хайде, Дени??
- Авъм!
- Навън?? Дени, много е рано за навън! Трябва първо да закусиш, да се облечеш, и тогава.
- Айде, мамо, авън папам. Буе мама.

Това предполагам го разбрахте, ама все пак "Хайде, мамо, навън папам. Обуе мама (обувките)". При което татко й се появи и тя на него започна да му извива ръцете да излиза. В крайна сметка баба й я изведе и я нахрани навън, за ужас на всички съседи тайно гледащи през прозорците си. Ако е имало такива разбира се. Но със сигурност ние сме единствените екземпляри, които носят купички с ядене по детските площадки и си гонят детето с лъжицата. Или с вилицата, според зависи какво има в купичката. Но за мен целта оправдава средствата и пред съседи без повдигнати вежди от нашето поведение и ненахранено дете, ги предпочитам с повдигнати вежди и детето ми да е нахранено. Със сигурност съседите с повдигнатите вежди са само в болното ми съзнание, тук и на главата си да започнеш да ходиш едва ли някой ще се впечатли особено. Истината обаче е, че сме се сдобили с две деца, за които яденето е последна грижа. Ако има веселба и някакво мероприятие, забрави те да се интересуват от ядене. Затова и купичките по детските площадки.

Photobucket

Photobucket


Освен безкрайните разходки навън, в последните дни ходихме с Ради на игри (тип олимпийски) с инвалидите от един дом за възрастни хора. Това беше мероприятие на Бой Скаутите, част от които е и Ради в настоящия момент. Нямам много снимки от мероприятието, защото родителите участваха наравно с децата. Това са снимки от играта на волейбол с балони. Има два отбора, от двете страни на мрежата. Пуска се музика от младостта на играчите, както и десетина балона и отборите гледат да ги прехвърлят от страната на противника. Печели отбора, който има по-малко балони в полето си като свърши музиката. Имаше един дядо, който изби рибата, неговият отбор спечели 3 пъти благодарение на него.

Photobucket

Photobucket

Отделно от това, отбелязахме рождения ден на наше приятелче. Дени беше на върха на щастието да бъде част от събитието. Катереше се по надуваемите играчки наравно с всички, и се пускаше по пързалките, и крещеше с пълно гърло от кеф. Как да не я заведеш?!

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Е, имахме и спокойни вечери вкъщи, в които децата играеха кротко и спокойно на бейблейди. В продължение на цели 15 секунди, в които да заснема тази идилична снимка, преди Дени да започне да пречи и досажда на брат си.

Photobucket

Засега толкоз. До нови срещи.

1 коментар:

  1. What beautiful pictures of spring. I love Radi's boy scouts event. What fun. I think it is awesome how much they love to be outside. There is something so refreshing and invigorating about fresh air. Denise is as adorable as ever. I love how much she loves life! Precious!! Love her!

    ОтговорИзтриване