четвъртък, 15 март 2012 г.

Уроци на живота

Днес, уважаеми читатели, ще Ви занимая накратко с това, че хората са различни. Дори когато са току-що станали от нощен сън.

Представете си например, че Вие харесвате да започвате дните си бавно и постепенно. Харесвате да станете, по възможност първи в тихата къща, да си направите кафе и тихо и кротко да си го изпиете докато си четете имейлите или просто си ровите в интернет. После да вземете душ, да се облечете и излезете. И нищо чудно че ще забележите синьото небе, чуруликащите птички или напъпилото на двора дърво.

Сега си представете, че в действителност сутрините са далеч не толкова идеални. Нищо чудно, по средата на гореописаното бавно събуждане, да се събуди едно дете, а после и другото, и двете Ви деца заедно с баща им да започнат своя ден. Казвам Ви, не всички започват деня си по един и същи начин. Има хора (болшинството в тази къща), които се събуждат и започват да действат с гръм и трясък. На висок глас и на пета скорост.

Какво искам да кажа ли? Ами че текат обикновено 3-4 действия едновременно, в които Вие обикновено сте желан или необходим участник. Докато Вие се опитвате да приготвите обяд за обядващите навън и себе си, или да си гладите дрехите, едното дете започва да води разговори с вас и околните, основно за бейблейди, или за това, че не иска тази закуска, или пък иска неща от Вас и околните и ги иска на мига, приготвя си чантата за училище в последния миг, иска да му дадете дрехи, с които да се облече. Другото пък иска да стои в ръцете Ви, докато правите горното, или пък иска да гледа на компчтъра за Маша и Мечока, или пък да иска да закусва и иска мама да го храни, "тук, мама" казва, потупвайки стола до себе си, или пък Ви води към дивана за един пръст, казвайки "там, мама, папам!" защото иска да закусва на дивана, връчва Ви първата попаднала книга "Майчина сълза" и Ви казва "пей, мама!". Вие търсите с отчаян поглед майка си, за да видите с коя точно песен обикновено се съпровожда тази книга.

Нищо чудно ако докато се къпете, малкото дете да Ви прави компания от другата страна на завесата. Това е добре докато обаче реши, че иска да е от Вашата страна на завесата, или пък започне да наднича ту от едната страна, ту от другата, като при което пуска струи студен въздух, и декларира очевидни неща като "мама, пъпи" (превод: мама, къпе), или да декларира желания като "Нене, пъпи" (превод: Дени, къпе), при което започва да си дърпа пижамата, а Вие приключвате набързо своя душ и се опитвате да отвлечете вниманието от къпането.

Също е много възможно едното Ви дете да седи, четейки, на тоалетната и да задава въпроси оттам и да чака отговор, или пък да подрънква на китарата си, все така седейки на тоалетната, а малкото ако не се мота в банята около брат си, то лежи на пода пред банята, гледа в тавана, припява нещо и си разтяга краката по стената, а таткото се бръсне пред огледалото в банята.

Казвам Ви, всеки си започва деня както си иска в тази къща. И четирите действия едновременно са комични само след като сте тръгнали за работа. В никакъв случай преди това. Затова, научете се ако може, да планирате неща от вечерта. (Забележка: Всяка прилика с реални лица и събития не е случайна!)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

1 коментар: