понеделник, 21 март 2011 г.

Зъбче

Ради загуби първо зъбче! След седмици на клатене, зъбчето се предаде, за да даде път на новото.

Photobucket

В последните няколко седмици се обучавах по въпроса какво да очаквам като на детето му падне зъба. Оказа се, че по тези земи живее една Фея на зъбчето, чието хоби е да събира паднали детски зъбчета. Точно както на Дядо Коледа му е хоби на прави подаръци на послушните деца. Или както на Дейвид Линч му е да събира употребявани дъвки в буркан. В хладилника.

И при нас дойде тази Фея на зъбчето. За съжаление не я видяхме, защото сме спали като е дошла. Но е прибрала зъбчето и е оставила на Ради едно писмо с една паричка.
В писмото пише:

Скъпи приятелю,

Поздравления! Виждам, че ти е паднало първото зъбче! Ти порастваш толкова бързо! Толкова бях щастлива да дойда у вас и да се уверя лично!

Много ти благодаря, че си оставил красивото си зъбче за моята колекция. Аз ти оставям малко парички в замяна. Получаваш малко повече този път, защото това е твоето първо зъбче!

Гордея се с теб, ти си свършил чудесна работа с миенето на зъбите. Моля те, продължавай да ядеш много пресни плодове и зеленчуци и други хубави храни, за да може зъбките ти да са здрави и силни.

Моля те поздрави твоя зъболекар от мен. Ще те видя следващият път, в който загубиш зъбче, но ти няма да ме видиш, защото Феята на зъбчето може да дойде само когато момченцата и момиченцата спят.

С обич,

Феята на зъбчето

Няма коментари:

Публикуване на коментар