петък, 20 април 2012 г.

Общи приказки

Откъде да го подхвана се чудя. Варианта с начало, среда и край едва ли ще се получи, затова ще давам подред на номерата.

Ради ходи на футбол. Или както тук му казват сакър. С ударение на "а". Досега сме имали два мача, като втория беше значително по-добре от първия. Биха ги само 7:3. И не искате да знаете резултата от първия. Системата е такава, че родителите доброволстват да тренират децата. Дълго време не се появяваха желаещи кандидат-треньори, докато най-после се яви един татко, едновременно с кандидатурата на Чавдар и моята. Да, правилно прочетохте, на Чавдар и на мен. Ние за щастие сме "помощник-треньори", аз ходя на тренировките във вторник, а той в четвъртък, и няма не искам. В общи линии е веселба и всички се учим в процеса на работа. Дори аз научих някое и друго правило от футбола.
А след втория мач, по време на който Ради отбеляза гол, съм и с доста по-топли чувства към този спорт.

Photobucket


Ради не пропуска възможност да се направи на маймуна, когато искам да го снимам, и следователно първата трета от следващата снимка.

Photobucket


Ради ходи с класа си на музей, и аз доброволствах да отговарям за него и за още едно дете. Такава е работата, за много неща родителите доброволстват тук, което всъщност не е лошо, само дето е и още едно място, на което да се разчекнеш. Простете за израза. Този музей беше за природата, околната среда, бръмбари и пеперуди. Градината с пеперудите беше забавна, и за мен беше един от онези моменти, в които превъзмогвам себе си и след това умствено се потупвам по рамото. Идеята за всякакъв вид насекоми летящи около мен ме потриса, включително, макар и не в най-висока степен, пеперуди. Определено заявявам, че ако беше градина със свободно разхождащи се паяци и хлебарки щеше да мине без мен.

Ради с учителката му.

Photobucket


Жалък опит за самоснимка, в която момчетата са в трепетно очакване някоя пеперуда да кацне върху тях.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket



Ради е приет в програмата за надарени деца. Ние сме много щастливи и горди от факта, и особено благодарни, защото е факт, че на него нещата му се отдават лесно, и не искаме да буксува на едно място и да скучае и да загуби всякаква инерция. От следващата учебна година ще работи върху материал с трудност подходяща за неговото ниво.


Преди седмица и нещо ходихме на цирк. Беше забавно, и дори Дени гледа с интерес през повечето време. Накрая заспа в баща си. Аз бях силно впечатлена от номера с мотористите, които се въртяха с моторите в една малка сфера, а после скачаха от една рампа и правеха номера във въздуха.

Photobucket


В сферата бяха първо два мотора, после три, а после четири, които едновременно се въртяха вътре. Страшничко.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Следват някои снимки от Великден, пропуснати в предния пост.

Photobucket


И масата на закуска от нашия Великден миналата седмица, снимана от Ради, и поради което на преден план и фокус е буркан с Нутела. А на заден план е Дени, която в последно време почва първа и свършва последна с яденето. По нейно си желание. Имам чувството, че ако я оставиш, може да яде нон-стоп цял ден. Чак се чудя това дете същото ли е като онова отпреди 2 години, което не искаше да се докосне до храна...

Photobucket


И за финал имаме една задача. Да откриете разликите между Дени и Маша от любимото ни детско филмче Маша и Мечока. Ако не сте го гледали, много моля, гледайте го. Сякаш е направено като са имали Дени предвид. В интернет има куп серии.

Photobucket

Photobucket

До скоро!

1 коментар:

  1. Beautiful photos! As always! You take such amazing pictures. Toller is also playing soccer. He loves it. Our boys will be great friends when they meet I just know it!

    ОтговорИзтриване