петък, 9 ноември 2012 г.

С фойерверки или не

И ето. Големият ден дойде за мен с големи трепети и вълнения, а си отиде малко безславно.

Спомням си като дете как четях за зодиите и за моята пишеше, че мисълта ми стига от А до Я за отрицателно време и дърпа да прескочи нататък. Това не го казвам за да зацъкате с език и да си кажете "Ееее, много е умна, няма що", а за да ви кажа, че аз наистина мога за отрицателно време да съчиня такива истории, такива високи въздушни кули, употребявайки толкова много емоция и енергия, че когато се срутят, или полусрутят, ми става едно убито. Защото когато нещата са в точка Б, а мечтите ми са в Я, така се получава с моите кули. Какво точно искам да кажа ли?

Искам да кажа, че с пътуването ни до Ултрауелнес Центъра започнаха мечтите ми. За това как всички големи симптоми на Дени изчезват като с магическа пръчка - как тя започва да расте като гъбка, как спира да бръмчи като ужилена през повечето време и успокоява топката, как започва да говори по-хубаво и изведнъж, как пиша на всички майки на деца с нейния синдром да им кажа, че надежда има. Мечтите си не съм убила, не ме разбирайте погрешно. Само трябваше да извадя "магическа пръчка" от цялата конфигурация. Трябваше да се върна светкавично в изходна позиция и да поема с бавна крачка до Б. И после до В. И така докъдето стигнем.

Вчера говорих с докторката и не научих кой знае колко повече от това, което вече знаех. А именно, има няколко посоки, които се преплитат на места, върху които се работи:

- Дениз има дисбаланс на бактерии в стомаха. Има повече лоши бактерии, отколкото хубави, което влияе на абсорбирането на хранителни вещества, дразни стомашната лигавица и я изранява. Това позволява на микроскопични частици непреработена храна да влезе в организма, където е приета като "вредител" и имунната система образува отбранителна реакция, тоест, организма живее в постоянна форма на борба с инфекция, която реално не съществува. Трудно ми е да го обясня, не съм специалист, затова простете ако ви звучи тъпо. Съвсем не е тъпо, защото такова постоянно състояние на борба с инфекция не е полезно за никого. Затова, се предприемат следните стъпки - лечение с антибиотик в продължение на 1 седмица (за убиване на бактериите), после лечение с друго лекарство в продължение на 1 месец (за лекуване на гъбична инфекция в стомаха породена от този бактериален дисбаланс). И третото лекарство е за излекуване на стомашната лигавица. Докторката очаква това лечение да подобри асимилацията на хранителни вещества и съответно да помогне за растежа и развитието на Дени.

- Другото голямо малко нещо, което беше установено е, че MTHFR гените на Дени имат мутация. Тези гени отговарят за синтеза на ензим, който е нужен за обработката на Витамин Б и фолиева киселина. Мутацията при нея е от вид, при който тя би имала нужда от допълнителни по-високи от нормалните дози на лесно усвоим витамин Б и фолиева киселина. Витамин Б и фолиева киселина са много важни за правилната мозъчна функция, и докторката се надява, че с повишена доза от правилния витамин Б Дениз ще има положителна промяна при фокус и внимание.

- Още едно нещо, което за момента е оставено на заден план, поради това че в момента на Дени се дават доста лекарства е, ген, който спомага очистването на организма от отрови. Този ген при Дени също не функционира както трябва и ще е нужна добавка в последствие, която да помогне на отровите да се освобождават от депата им и да си пътуват по предназначение. Докторката каза, че за момента изследванията й не показват Дениз да е в някаква особено належаща нужда от тази добавка, така че за момента сме в позиция на изчакване на основния курс на лечение да приключи.

- Освен тези горните неща, е нужна добавка от желязо, пробиотици, храносмилателни ензими, рибено масло, зелени водорасли и аминокиселини специално изработени на база на нейните изследвания и съобразени с нейните нужди.

***

Денят завърши с имейл от учителката на Дени, която ми каза, че я е изпитвала за края на срока и Дени знае 14 главни букви (от 26), 8 малки букви (от 26), 2 числа (от 1 до 10), и всички цветове.

Как да не мечтае човек от А до Я за нула време. Кажете ми?